Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mar
Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mare tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua de ardei si putina sare. Se amesteca bulionul cu o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit un sfert de ora. Se incearca carnea, se mai fierbe daca nu patrunde furculita in ea, si se pregatesc galusteie din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga faina in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune un praf de sare si se freaca in continuare pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia din aluat cu lingurita si se pun galustele la fiert in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul oalei in care fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cand carnea este bine fiarta.
Mancarea se serveste calda.
Alte retete care contin carne de pui:
Piept de pui cu paste
Pui cu ananas
Supa de pui cu galuste
Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj