Papricas de pui

Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 ou
  • faina

Mod de preparare

Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la friptura se caleste o ceapa mare tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua de ardei si putina sare. Se amesteca bulionul cu o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit un sfert de ora. Se incearca carnea, se mai fierbe daca nu patrunde furculita in ea, si se pregatesc galusteie din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga faina in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune un praf de sare si se freaca in continuare pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia din aluat cu lingurita si se pun galustele la fiert in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul oalei in care fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cand carnea este bine fiarta.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete care contin carne de pui:

Piept de pui cu paste

Pui cu ananas

Supa de pui cu galuste

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...