Perisoare de miel cu sos de lamaie

Se fierbe orezul. Intr-un castron pui carnea, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si orezul racit.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne de miel tocata
  • 50 g orez
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • 1 albus de ou
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 cubulet concentrat de legume
  • 25g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul.

Intr-un castron pui carnea, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si orezul racit.

Incorporezi albusul si adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci bine si formezi perisoare potrivit de

mari.

Intr-o cratita cu peretii largi diluezi cubuletul de concentrat de supa cu 500 ml apa calda.

Adaugi unt si introduci perisoarele.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.

Separat, bati cele 2 albusuri cu zeama de lamaie si diluezi cu zeama in care au fiert perisoarele.
Incalzesti compozitia pana incepe sa fiarba, apoi o torni peste perisoare si le servesti imediat.

Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Pulpa de miel

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...