Picioare de vitel rasol

Pentru picioarele de vitel rasol se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 picioare de vitel (circa 1
  • 500 kg)
  • 2 l apa
  • 1 lingura otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Pentru picioarele de vitel rasol se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si se tin la foc pina incepe sa se formeze spuma. Se dau la o parte si se spala imediat cu apa rece. Se pun la fiert intr-o cratita cu 2 l de apa cu sare, o lingura de otet sau de zeama de lamaie, o frunza de dafin, si o radacina de patrunjel. Se pun picioarele la fiert si se tin doua ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici.
Pentru ca picioarele sa ramina albe la fiert, se obisnuieste ca in apa in care se fierb, sa se puna o lingura de grasime si o lingura de faina, care se moaie cu putina apa rece, amestecand bine pentru a nu se forma cocolosi. Dupa ce picioarele au fiert si zeama s-a racit, se strange grasimea si se intrebuinteaza la alte mincari.


Picioarele de vitel rasol se servesc foarte fierbmti, cu mujdei de usturoi sau cu sos de mustar, sos de rosii etc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca