Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se pune tava in cuptor preinc
Pieptul de curca se freaca cu sare si piper si impreuna cu ceapa taiata rondele se pune intr-o tava unsa cu untul topit. Se pune tava in cuptor preincalzit si se frige timp de 45 min. Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare 20min. Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 min. Portocalele mici -Kumkvat- se taie in doua si se fierb 2 min. Inainte de servire se inabusa in putin unt impreuna cu cartofii. Varza de Bruxelles se inabusa si ea in unt inainte de servire. Supa de legume se amesteca cu gemul de portocala. Portocala mare se spala si se taie felii si se aseaza in tava cu carne. Peste pieptul de curca se pune supa de legume si timp de 10-15 min. se frige la 225 grade C. Jiul din tava, dupa ce se scoate carnea, se pune la fiert si se condimenteaza cu sare si piper.
Pe o farfurie ovala punem carnea taiata felii, alaturi legumele , acoperim cu sosul si ornam cu frunze de menta.
Aceasta este varianta mea de foietaj pe care il fac de peste 20 de ani si imi reuseste de fiecare data. Reteta o am de la o...
Aluat de foietajPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura