Piept de curca umplut cu prune uscate

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un bu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curca (500g.)
  • 250g. prune uscate
  • sare
  • piper alb
  • 4 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie(cc.2 lingurite)
  • 3linguri +5 linguri vin rosu
  • 1 manunchi de patrunjel verde
  • sucul de la o lamaie
  • 100g. unt
  • 200ml. apa
  • 4 pere
  • condimente pentru carne de curca

Mod de preparare

1.Se ia pieptul de curca, se condimenteaza cu condimentele specifice, din comert si i se face un orificiu, care se largeste ca un saculet sau ca un buzunar. Se umple cu prunele uscate care au fiert cc. 5 minute.

2.Peste pieptul de curca se pun suc de lamaie, piper alb, apoi se aseaza intr-o folie. Se pune intr-un vas, impreuna cu 3 linguri de vin rosu si 100g. unt. Se adauga un pahar cu apa. Se tine la cuptor 35-45 minute.

3.Separat, se pun perele la fiert, dupa ce au fost curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi, in 200ml. apa 5 linguri de vin rosu, coaja de lamaie, 4 linguri zahar si sucul de la o lamaie. Se fierb timp de 5 minute.

4.Pieptul de curca se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se mai tine in cuptor inca 15 minute pana se rumeneste bine.

Observatii: Acest preparat mai poate fi servit cu garnitura de mere umplute.Se taie un capat de la mere, iar celalalt se cresteaza.Se scoate miezul.Se pun merele in apa cu suc de lamaie si se fierb 5 minute. Se umplu merele cu gem de afine sau cu piure de castane.
Se feliaza si se serveste cu piure de cartofi, perele fierte in vin si se garniseste cu patrunjel verde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...