Piept de porc picant cu piersici murate

Reteta este asa de simpla ca pana si un copil o poate face, dar nu e recomandabil daca nu au depasit 12 ani, ca se pot rani de la ardei iute.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de piept de porc
  • o legatura de cimbru inflorit
  • ardei iute uscat
  • sare
  • piper
  • vin
  • piersici murate
  • zahar
  • otet - proportia trebuie sa fie cam 2/3 zahar la 1/3 otet
  • dupa gust
  • nucsoara
  • scortisoara
  • ienibahar macinat
  • cuisoare
  • ghimbir tocat
  • cimbru tocat

Mod de preparare

Prima data faceti piersicile, care ar trebui sa stea 2 saptamani. Merge si doar doua zile, in lipsa de timp. Toate componentele se dau in clocot si intre timp se curata piersicile si se decojesc, se taie felii, se pun in sirop si se mai fierb pana sunt inca putin tari. Se pun intr-un borcan curat si se lasa la rece cam 2 saptamani.

Se cresteaza feliile de piept de porc si se freaca cu sare grunjoasa si piper si apoi in crapaturi se impaneaza cu ardei iute si ramurele de cimbru, se adauga vin, se acopera cu folie si se lasa la cuptor o ora la 200 de grade, se ridica folia, se scade temperatura la 180 si se lasa la rumenit. Se adauga zeama de la piersicile murate si se pensuleaza cu zeama din tava si se lasa la cuptor inca o ora si ceva, pana se rumeneste frumos. Apoi se iau piersicile murate si se scurg de zeama si se asambleaza farfuria.


Pieptul de porc picant se serveste alaturi de piersici murate si salata verde.

Reteta de piept de porc picant cu piersici murate a fost propusa pe forumul Culinar.ro de little coffee.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert „Godina”

Cu această reţetă particip la Concursul DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A...

Desert „Godina”
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca