Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumb

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 porumbei
  • ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • cu cozile tocate si bulbii intregi
  • 1 catel de usturoi
  • decojit si tocat marunt
  • 3 bucati bune de unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 795 g-1 kg mazare
  • proaspata ori congelata
  • 2 laptuci
  • cu frunzele taiate in sferturi
  • 1
  • 1 l supa de carne sau de legume
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumbeii, apoi asezati-i in vasul

incins ca pe o carte deschisa, cu pielea in jos, impreuna cu putin ulei de masline. Lasati-i pe foc pana ce se rumenesc usor, apoi scoateti-i din vas. Tot acolo, caliti cozile de ceapa verde si usturoiul timp de 1 minut, pana ce se inmoaie putin. Adaugati bucatile de unt si faina. Dati focul mai incet si mai prajiti inca 3 minute, avand grija sa nu se schimbe culoarea compozitiei. Adaugati mazarea, bulbii de ceapa, frunzele de salata verde (laptucile) si suficienta supa incat sa fie totul acoperit, apoi asezati deasupra porumbeii, de data aceasta cu pielea in sus. Introduceti totul in cuptorul preincalzit si

gatiti timp de 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute, inainte de a servi.

Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Cartofi la cuptor

Ciuperci la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca