Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.
Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.
Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.
Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.
Pofta buna!
Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu specific chinezesc gasiti aici:
Pui cu ananas,
Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,
Porc cu alune si stafide
Zilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am...
Desert negresa cu urda, mure si piersiciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa