Piept de pui cu alune

Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine. Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri sos soya
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui- de casa sau din cub
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui
  • 100 gr alune nesarate
  • de preferinta crude
  • ceapa verde
  • orez

Mod de preparare

Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.

Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.

Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.

Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.

Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.

Pofta buna!

Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro

Alte retete cu specific chinezesc gasiti aici:

Pui cu ananas,

Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,

Porc cu alune si stafide

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...