Piept de pui cu ghiveci de orez si legume

1. Pregatim orezul iar legumele le curatam, spalam si tocam dupa dorinta. 2. Curatam pieptul de eventuale oscioare, pielite si condimentam pe ambele p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piept de pui
  • orez cu bob lung
  • ardei gras
  • rosii
  • ceapa violeta
  • morcovi
  • usturoi
  • verdeata
  • supa/apa
  • vin
  • piper
  • sare

Mod de preparare

1. Pregatim orezul iar legumele le curatam, spalam si tocam dupa dorinta.

2. Curatam pieptul de eventuale oscioare, pielite si condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Se se prajeste in ulei incins la foc iute, pe ambele parti.

3. Cand carnea este rumenita(dupa plac), stingeti-o cu vin alb.

4. Dupa ce acesta scade, puneti legumele, amestecati putin.

5. Dupa scurt timp se aduga si orezul impreuna cu verdeata, amestecam.

6. Dupa vreo 5 minute, adaugam supa fierbinte.

Se toarna supa peste carne, invartim putin, reducem focul. Oala se acopera. Din cand in cand ne mai uitam si amestecam pana este gata.


Am servit cu muraturi.

Pofta buna!

Reteta Piept de pui cu ghiveci de orez si legume a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Piept de pui cu dovlecel, mere si mazare,

Fricassee de pui cu mazare si praz,

Ostropel de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...