Piept de pui cu gutui

Se impaneaza pieptul de pui cu usturoi feliat. Se pune carnea intr-un vas, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si pipet. Se pune vasul in cupt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1 jumatate lingurita scortisoara
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se impaneaza pieptul de pui cu usturoi feliat. Se pune carnea intr-un vas, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si pipet. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, cu 2 linguri de apa. Se stropeste mereu carnea cu zeama lasa in vas. Separat, se curata gutuile se cotoare si partea lemnoasa. Se taie apoi in sferturi si se calesc, presarate cu zahar in unt. Dupa ce s-au inmuiat pe jumatate, se pun in vasul cu carnea, se presara cu scortisoara si se mai lasa in cuptor, pana incep sa se rumeneasca.


Se serveste cald. Alte retete culinare:

Tocanita de pui Ardei umpluti Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii