Piept de pui la cuptor cu cartofi si vin

Acceasta reteta de piept de pui la cuptor, poate fi preparata si cu un pui intreg. Cartofii si morcovii aduc un plus de aroma, impreuna bineinteles cu vinul.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui sau 1 pui intreg transat si dezosat
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri unt nesarat
  • 4 buc praz (doar partea alba)
  • o ceapa mica tocata
  • 4 morcovi taiati in jumatate pe lungime
  • 1 cana vin alb (riesling)
  • 2 linguri patrinjel tocat
  • cartofi albi (mici sau taiati in jumatate)
  • 1 cana smantana
  • suc proaspat de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Spala puiul si maseaza-l cu sarea si piperul negru. Incalzeste uleiul impreuna cu 1 lingura de unt intr-o tavita potrivita pentru cuptor, la foc mediu, adauga carnea de pui si prajeste-o pe ambele parti cate 10 minute pe fiecare parte. Transfera carnea pe o farfurie.

Toarna grasimea din tava, pune celelalte 2 linguri de unt ramase si prajeste prazul si ceapa la foc mic spre mediu, amestecand ocazional pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adauga puiul, cu partea cu piele in sus, morcovii si vinul si fierbe pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate, 3-4 minute. Acopera tavita, si da-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca lichidul scade foarte tare poti sa mai adaugi apa.

Intre timp curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert amesteca-i cu patrunjelul tocat si amesteca bine.

Scoate puiul de la cuptor, aduga smantana, sare, piper si suc de lamaie dupa gust, amesteca bine, dupa care adauga si cartofii.

 


Pieptul de pui cu cartofi in vin la cuptor, reprezinta o masa completa si consistenta, servindu-se calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu bezea de nuca si cafea

Am ajuns sa fac acest tort ca de mult sta la favorite, reteta este a Timeei si este atat de bun, bezeaua de nuca face totul....

Tort cu bezea de nuca si cafea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca