Piept de pui la cuptor cu cartofi si vin

Acceasta reteta de piept de pui la cuptor, poate fi preparata si cu un pui intreg. Cartofii si morcovii aduc un plus de aroma, impreuna bineinteles cu vinul.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui sau 1 pui intreg transat si dezosat
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri unt nesarat
  • 4 buc praz (doar partea alba)
  • o ceapa mica tocata
  • 4 morcovi taiati in jumatate pe lungime
  • 1 cana vin alb (riesling)
  • 2 linguri patrinjel tocat
  • cartofi albi (mici sau taiati in jumatate)
  • 1 cana smantana
  • suc proaspat de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Spala puiul si maseaza-l cu sarea si piperul negru. Incalzeste uleiul impreuna cu 1 lingura de unt intr-o tavita potrivita pentru cuptor, la foc mediu, adauga carnea de pui si prajeste-o pe ambele parti cate 10 minute pe fiecare parte. Transfera carnea pe o farfurie.

Toarna grasimea din tava, pune celelalte 2 linguri de unt ramase si prajeste prazul si ceapa la foc mic spre mediu, amestecand ocazional pana cand devin aurii, aproximativ 5-7 minute. Adauga puiul, cu partea cu piele in sus, morcovii si vinul si fierbe pana cand cantitatea de lichid scade la jumatate, 3-4 minute. Acopera tavita, si da-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Daca lichidul scade foarte tare poti sa mai adaugi apa.

Intre timp curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert amesteca-i cu patrunjelul tocat si amesteca bine.

Scoate puiul de la cuptor, aduga smantana, sare, piper si suc de lamaie dupa gust, amesteca bine, dupa care adauga si cartofii.

 


Pieptul de pui cu cartofi in vin la cuptor, reprezinta o masa completa si consistenta, servindu-se calda.

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri

Va prezint o salata minunata pentru dezlaegare la peste,vegetarieni si iubitorilor de bucataria mediteraneana. Ideala pentru...

Reteta de salata mediteraneana de caracatita cu fasole ochi negri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii