Piept de Rata in Crusta de Piper

Pieptul de Rata in Crusta de Piper este o metoda fenomenala de a pregati rata. Crusta de piper da o savoare subtila, iar carnea de rata este frageda si aromata.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de rata dezosat
  • cu piele
  • 2 linguri piper rosu si negru pisate in mojar
  • sare
  •  
  • Garnitura:
  • 1 cana cus-cus de granulatie mica
  • 1 si 1/2 cana supa de pui sau apa
  • 2 cani brocoli
  • sare
  • piper
  •  
  • Sos de fructe de padure:
  • 1 cana fructe de padure
  • 1/2 cana vin rosu
  • 1 lingura zahar brun
  • rozmarin
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Reteta imi aminteste de excursia din Franta cu ocazia unui schimb de experienta unde gazdele ne-au pregatit traditionalul piept de rata in crusta de piper.

Lasam pieptul de rata o jumatate de ora la temperatura camerei. Crestam pielea cu cutitul (vezi foto) si il condimentam cu piperul macinat si sare.
Punem pieptul intr-o tigaie fara ulei, neincinsa, pe foc mic, cu pielea in jos. Dupa 2 minute crestem temperatura. Il prajim cate 4 minute pe ambele parti, apoi il punem in cuptorul incins 10 minute.
Il lasam sa se odihneasca la temperatura camerei 8-10 minute inainte de a-l taia.

Garnitura:
Amestecam cana de cus-cus cu supa de pui fierbinte, sare si piper. Il acoperim si il lasam 10 minute sa se gateasca.
Fierbem brocoli-ul in apa cu sare pana se inmoaie putin tulpina, apoi il scurgem si presaram piper.

Sos:
Adaugam otetul balsamic si vinul intr-o craticiora si le lasam sa scada aproape pana la jumatate. Apoi adaugam zaharul, rozmarinul, fructele de padure si mai fierbem 3 minute. Spre sfarsit adaugam si lingura de unt.

Montam cus cus-ul pe farfurie, apoi punem brocoli-ul, apoi pieptul de rata taiat si sosul de fructe de padure deasupra.
Pofta buna!


Pieptul de rata in crusta de piper se serveste cald.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii