Piept de vitel umplut

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de vitel
  • un catel usturoi
  • o lingura pesmet
  • o ceapa tocata
  • unt
  • o lingurita de vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • sorici
  • grasime
  • zeama de carne

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare. Se taie carnea pe laturi, astfel ca sa-i dam o forma dreapta, de vreo 30 cm, lungime, pe 20 cm, latime. Se introduce un cutit ascutit in partea mai lunga a pieptului, despartind carne in doua, astfel sa se formeze un fel de buzunar, lasand de celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm. Carnea taiata de pe margini, la care se mai adauga putina carne de vaca, cat sa se ajunga la 400 gr. de tocatura, si se trece prin masina de tocat. Castronul in care se va pregati umplutura, se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua. Se pune carnea, o lingura plina de pesmet fin pisat, o ceapa tocata si trasa in unt, vin alb, sare, piper, putina frunza tocata de patrunjel si un ou. Se mesteca totul bine, se umple pieptul si se coase apoi cu 2-3 impunsaturi. Se apasa putin pe dinafara, astfel ca sa fie asezata umplutura. Se aseaza pe fundul unei cratite cateva bucati de sorici, cu partea groasa spre fundul cratitei, iar deasupra felii de ceapa. Se unge pieptul cu putina grasime, se aseaza in cratita, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit. Cand totul incepe sa se rumeneasca, se pune apa sau zeama de carne, sa ajunga pana la jumatatea carnii. Se tine sa fiarba inabusit 2 ore. Cand e aproape gata, se unge cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.
Se scot atele, se taie dupa ce s-a racorit putin, se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau piure de legume.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu afumatura la tigaia wok

Nu-i reclama, e o chestie la care-mi place sa gatesc, tigaia asta inventata de chinezi....si cam atat ca ne este foame....:)))))

Varza cu afumatura la tigaia wok
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise