Piept de vitel umplut cu sunca

Pentru piept de vitel umplut cu sunca carnea se spala, se scot oasele si se desprinde de pielite. Sunca se taie cuburi. Painea alba se inmoaie in lapte si se stoarce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel (piept) - 800 g
  • ficat de vitel - 200 g
  • ulei - 100 ml
  • paine alba - 300 g
  • sunca presata - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • oua - 3 bucati
  • lapte - 100 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru piept de vitel umplut cu sunca carnea se spala, se scot oasele si se desprinde de pielite. sunca se taie cuburi. Painea alba se inmoaie in lapte si se stoarce. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie felii (jumatate din cantitatea de ceapa se taie marunt). Doua oua se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ficatul se spala si se taie cuburi. Ceapa taiata marunt se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, apoi se raceste. Painea se amesteca cu sunca, oua fierte, ou crud, ceapa inabusita, sare, piper, ficat de vitel si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umple pieptul de vitel, se coase, se aseaza intr-o tava cu 50 ml ulei, se adauga felii de ceapa, morcovi, patrunjel radacina, cca 100 ml apa si se frige la cuptor. Sosul rezultat de la frigere se paseaza.

Pieptul de vitel umplut cu sunca se serveste cald, cu diferite garnituri.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...