Piftie de curcan cu morcov

Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • tacamurile de la un curcan: aripi
  • picioare
  • cap
  • pipota
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 radacini de pastarnac
  • sare
  • usturoi
  • dupa gust

Mod de preparare

Pentru piftie de curcan cu morcov toata carnea se spala si se curata foarte bine, eventual se parleste la flacara aragazului. Se pune la fiert o oala cu 5 l de apa si cand apa clocoteste, se pune carnea. Se lasa sa fiarba cu legumele pana ce se desprinde de pe oase. Se scoate carnea din carnea din zeama in care a fiert, se desprinde complet de pe oase, eventual se mai taie, daca bucatile sunt prea mari si se repartizeaza in formele in care piftia se va inchega cu morcovul taiat. In zeama se pune usturoiul pisat, se amesteca si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Apoi se strecoara si se pune in forme la rece, de preferinta in balcon sau pod, nu in frigider.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


Piftia de curcan cu morcov se serveste rece.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto cu pui si legume

Risotto cu pui si legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii