Piftie, racituri moldovenesti

Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan-cca 1 kg de carne
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • usturoi

Mod de preparare

Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa.

se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.

Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.

Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.

Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant.

Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea.

Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.

La final se strecoara zeama si se adauga peste carne.

Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina.
Pofta buna!

Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro

Alte retete de piftie gasiti aici:

Piftie de porc,

Piftie de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...