Pilaf de orez cu carne de gaina

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gaina
  • maruntaie de pasare
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca mica de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiarta si se pune in oala in care fierbe orezul.

Orezul se spala, se pune cu o ceasca mica de ulei pe loc mic si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se aureste. Se stinge cu supa de gaina si se micsoreaza focul. Se pun boabe de piper, se sareaza pilaful si se lasa sa fiarba la foc mic, pe o tabla groasa. Nu se amesteca deloc, pentru ca boabele de orez se desfac. Se pune carnea peste orez cand acesta este pe jumatate fiert. Se presara cu verdeata tocata fin, cand pilaful este gata.
Se serveste cald.

Alte retete:

Pui libanez cu orez

Cartofi la cuptor

Tocanita de iepure

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana se face cu branza sarata de capra sau de oaie. O puteti adapta sa fie si cu branza de vaca, important e...

Placinta dobrogeana
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea