Pilaf de orez cu ciulama de carne

Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g friptura de manzat
  • 50 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 cana de orez
  • 1/2 l supa de zarzavat

Mod de preparare

Se face, pe foc mic, o ciulama din doua linguri de unt, o lingura de faina si o cana de lapte dulce. Ciulamaua se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar cand este gata, se pun peste ea felii subtiri de friptura.

Orezul se alege si se spala in mai multe ape, se fierbe cu jumatate de litru de supa de zarzavat. Cand este bine fiert, se sareaza si se condimenteaza cu nucsoara sau cu boabe de piper, se lasa sa scada bine si se imparte in doua : jumatate din pilaf se pune pe fundul unei forme unse cu unt. Peste pilaf se asaza ciulamaua cu feliile de carne Se acopera cu restul de orez, se adauga peste amestec o ceasca mica de supa de zarzavat si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de ora.

Mancarea se serveste calda, taiata felii potrivit de groase.

Alte mancaruri care contin carne:

Tocanita de porc

Tochitura de pui

Chiftele

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada diplomat

Daca tot am facut azi 4 ani de cand ma aflu printre voi, am zis ca totusi nu pot lasa aceasta zi fara o reteta festiva asa ca...

Desert rulada diplomat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca