Pilaf de pui simplu si delicios

Pentru pilaf de pui simplu si delicios puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 1 pui mare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 200 g orez
  • sare

Mod de preparare

Pentru pilaf de pui simplu si delicios puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma ce se formeaza. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert. Separat, orezul, spalat si uscat pe un prosop, se caleste intr-o cratita cu untul, apoi se toarna trei cesti din zeama in care a fiert puiul. Se aseaza bucatile de pui, se acopera si se da la cuptor la foc potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi servit se pune deasupra putin unt taiat in bucatele foarte mici pentru a se topi repede. Dupa gust se poate pune si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...