Pirosti cu carne

Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga o

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g drojdie de bere
  • 1 virf de cutit sare
  • 1 bucatica zahar
  • faina. Umplutura: 250 g carne de vaca tocata
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri smintina
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 150-200 g ulei

Mod de preparare

Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga ouale intregi, restul de lapte, untul topit, sare si

faina, pina se obtine un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca.

Se intinde o foaie, se taie rotocoale cu paharul, se umple cu tocatura de

carne preparata astfel: se inabusa intii ceapa in unt, se adauga carnea

tocata, oul, sarea, piperul si se prajesc putin in ulei. Apoi se adauga

smintina. Se pune umplutura pe un rotocol, se acopera cu alt rotocol, se

lipesc marginile si se rumenesc in grasime. Pirostile se pot umple cu varza

calita, cu orez, cu creier sau cu resturi de peste.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca