Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga o
Se farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se lasa sa creasca. Se adauga ouale intregi, restul de lapte, untul topit, sare si
faina, pina se obtine un aluat potrivit de moale, care se lasa sa dospeasca.
Se intinde o foaie, se taie rotocoale cu paharul, se umple cu tocatura de
carne preparata astfel: se inabusa intii ceapa in unt, se adauga carnea
tocata, oul, sarea, piperul si se prajesc putin in ulei. Apoi se adauga
smintina. Se pune umplutura pe un rotocol, se acopera cu alt rotocol, se
lipesc marginile si se rumenesc in grasime. Pirostile se pot umple cu varza
calita, cu orez, cu creier sau cu resturi de peste.
Vara, cea mai gustoasă ciorbă este, de departe, cea din roșii de grădină bine coapte, iar dacă o asezonăm și cu alte...
Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofiDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata