Plachie de pui

Plachie de pui este o reteta cu carne de pui delicioasa. Este o mancare usoara potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina, o reteta cu carne de pui satioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ciocanele de pui
  • 3 cepe
  • 2 ardei capia
  • 400 g rosii (conserva )
  • 100 ml ulei
  • doua linguri faina
  • o frunza de dafin
  • piper negru boabe si macinat
  • frunze oregano
  • un catel usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • sare

Mod de preparare

Ciocanelele le spalam, apoi le uscam cu un prosop de hartie.
Le condimentam cu sare si piper macinat, le trecem prin faina si le prajim usor in ulei.
Dupa ce le-am prajit ,le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.
Ceapa si ardeiul se taie julienne, apoi se calesc intr-o craticioara cu putin ulei ramas de la prajeala ciocanelelelor.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile din conserva, dafinul, oregano, usturoiul zdrobit si cateva boabe de piper, stingem cu vin si dam gust cu sare si un praf de piper macinat..
Cand a scazut putin,peste stratul de legume asezam bucatile de carne si introducem la cuptor cca 25 minute.

Ma intereseaza butoanele Stew si Keep Warm ale noului Philips Multicooker, mancarea va fi gatita mai repede fara scoaterea carnii din vas si totodata va fi pastrata calda, dupa gatire !


Plachia de pui se serveste calda.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...