Placinta ciobaneasca

Placinta ciobaneasca este o reteta delicioasa de placinta cu cartofi si carne. Pentru aceasta reteta va mai trebuie si carne tocata, ceapa, morcovi, unt si cimbru.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 50 gr unt
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 300 gr carne macinata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 conserva mica mazare
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 5-6 cartofi
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 gr unt
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Placinta ciobaneasca este o reteta delicioasa de placinta cu cartofi si carne. Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.
Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.
Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P
Inainte sa portionati, merita sa asteptati 15-20 minute sa se raceasca, pentru a putea scoate frumos felia...n-are rost sa va spun ca noi nici la partea asta n-am mai avut rabdare.


Placinta ciobaneasca se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...