Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Ardeiul se taie fasii lungi, ardeiul iute rondele, morcovul la fel rondele, ceapa se toaca marunt, iar prazul rondele, inclusiv foile. Se calesc cateva minute in uleiul ramas de la carne, dupa care se adauga carnea din nou, sosul de soia si sosul chili. De preferat a se utiliza un wok. Nu se pune sare, intrucat sosul de soia este sarat in general.
Legumele impreuna cu carnea nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute.
Orezul se prepara asa: Se pune la fiert cu apa si sare (la o cana de orez, 2 cani de apa). Intre timp batem 2 oua bine, cu sare si le punem intr-o tigaie cu putin ulei incins, amestecand repede si continuu cu o furculita astfel incat sa se faca fasii mici; daca nu sunt faramitate bine, se mai piseaza cu furculita. Se adauga orezul fiert si se amesteca energic 2-3 minute.
Orezul cu ou se serveste impreuna cu porcul chinezesc cu legume.
Pofta buna!
Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj