Porc chinezesc cu orez cu ou

Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 500 g carne de porc (muschi
  • cotlet)
  • 1 ardei gras verde
  • unul portocaliu
  • un ardei iute
  • un morcov mai mare
  • o ceapa
  • un fir de praz
  • 50 ml sos de soia
  • 20-30 ml sos chili
  • putin ulei pentru prajit
  • o cana de orez cu bobul lung
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare

Pentru porc chinezesc cu orez cu ou carnea se taie fasii de 3-4 cm si se rumeneste in putin ulei, apoi se scoate pe o farfurie deoparte.
Ardeiul se taie fasii lungi, ardeiul iute rondele, morcovul la fel rondele, ceapa se toaca marunt, iar prazul rondele, inclusiv foile. Se calesc cateva minute in uleiul ramas de la carne, dupa care se adauga carnea din nou, sosul de soia si sosul chili. De preferat a se utiliza un wok. Nu se pune sare, intrucat sosul de soia este sarat in general.
Legumele impreuna cu carnea nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute.

Orezul se prepara asa: Se pune la fiert cu apa si sare (la o cana de orez, 2 cani de apa). Intre timp batem 2 oua bine, cu sare si le punem intr-o tigaie cu putin ulei incins, amestecand repede si continuu cu o furculita astfel incat sa se faca fasii mici; daca nu sunt faramitate bine, se mai piseaza cu furculita. Se adauga orezul fiert si se amesteca energic 2-3 minute.


Orezul cu ou se serveste impreuna cu porcul chinezesc cu legume.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca