Porc cu portocala si martini

Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 portocale
  • 6-8 cotlete de porc
  • 1 lingura ulei
  • 250 ml vermut alb sec (eu am folosit Martini Dry dar merge si Cinzano alb sau Noilly Prat)
  • piper boabe
  • facultativ putin rozmarin uscat si/sau salvie

Mod de preparare

Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si taiati-le in sferturi.

Sarati cotletele, ungeti-le cu ulei si asezati-le intr-o tava. Puneti boabele de piper, uleiul si rozmarinul si/sau salvia. Amestecati sucul de portocala cu vermutul (martini) si turnati-l peste cotlete.

Dati tava la cuptorul preincalzit la 350F (180C) timp de cca 45 minute.

Inre timp, fierbeti timp de cateva minute coaja de portocala. Scurgeti-o si tamponati-o cu un servetel pentru a o usca.

Scoateti cotletele din cuptor, puneti sferturile de portocala in tava si presarati coaja de portocala peste cotlete. Dati iar la cuptor pentru cca 15 minute sau pana cand sferturile de portocala se incalzesc (nu lasati prea mult sa nu devina amar !).


Servita cu salata de patrunjel

Pofta buna!

Reteta Porc cu portocala si martini a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Muschiulet impletit,

Spaghete cu muschiulet si ciuperci,

Friptura in ulei

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...