Porc cu sos de smantana si nuca

Se taie carnea in cubulete si se presara cu sare, apoi se rumeneste in doua linguri de ulei. Cand e gata, se scoate si se tine la cald. Ceapa se taie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de unt
  • o cana de supa de oase
  • 4 linguri de smantana
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in cubulete si se presara cu sare, apoi se rumeneste in doua linguri de ulei. Cand e gata, se scoate si se tine la cald.

Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se taie ciupercile in bucatele si se calesc cu ceapa, se adauga

miezul de nuca macinat, sare, piper si cimbru

dupa gust. Se adauga si bucatile de carne si supa de oase si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este aproape gata, se adauga smantana si se mai lasa timp de cateva minute la foc mic.
Se presara patrunjel verde proaspat tocat si se serveste cu salata.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort in patratele

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...

Desert tort in patratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca