Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Rodia, fructul iubirii, da aroma acestui preparat delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschiulet mic de porc(iepuras)
  • 1 rodie potrivit de mare
  • 100 g branza Feta
  • 200 g mix de legume
  • 1 vanata mica
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • 2 scobitori din bambus
  • 1 lingurita de otet balsamic

Mod de preparare

Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala, ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza,apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.

Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.

Intre timp intr-un strop de ulei de masline, punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farama, apoi amestecul mexican, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.

Deoparte intr-o tigaie caramelizam o lingura de zahar; cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adaugam si otetul, apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.

In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec, umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.

Punem portofelul intr-o tavita mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adaugam o cescuta de apa clocotita. Acoperim cu folie de alumniu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.

Scoatem portofelul rumenit din tava si il lasam cca 5 minute, inainte de al felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura After Eight

O prajitura fina si racoritoare, perfecta pentru dupa-amiezile toride!

Prajitura After Eight
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa