Porumbei gatiti cu mazare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 80 gr slanina
  • 1 kg mazare
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa ce s-a rumenit, se toarna apa, bulionul de rosii, mazarea boabe, se potriveste la gust de sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit. Din cazul in care mazarea este din conserva, se opareste si se adauga doar in ultimele 5 minute la fiert.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Tocanita de pui

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei...

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa