Porumbei gatiti cu mazare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 80 gr slanina
  • 1 kg mazare
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa ce s-a rumenit, se toarna apa, bulionul de rosii, mazarea boabe, se potriveste la gust de sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit. Din cazul in care mazarea este din conserva, se opareste si se adauga doar in ultimele 5 minute la fiert.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...