Porumbei gatiti cu mazare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 80 gr slanina
  • 1 kg mazare
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa ce s-a rumenit, se toarna apa, bulionul de rosii, mazarea boabe, se potriveste la gust de sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit. Din cazul in care mazarea este din conserva, se opareste si se adauga doar in ultimele 5 minute la fiert.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...