Praz cu masline si carne de pui

Prazul cu masline si carne de pui este delicios. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne aveti nevoie de praz, carne de pui, pasta de tomate, condimente, masline negre, patrunjel si ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 fire de praz
  • carne de pui
  • dupa preferinta (aripioare 10-12 buc
  • ciocanele/pulpe superioare 8 buc)
  • 1-2 lingura pasta de tomate
  • sare sau delikat dupa gust
  • 150-200 g masline negre
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 -4 linguri ulei

Mod de preparare

Prazul cu masline si carne de pui este delicios. Pentru a prepara aceasta mancare cu carne prazul se curata, se spala si se taie pe diagonala bucati de 3-4 cm. Maslinele se spala si se inteapa cu furculita sau cu o scobitoare. Carnea de pui se spala foarte bine in apa rece. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se aseaza bucatile de carne peste care se presara sare sau delikat. Cratita se acopera cu un capac si se lasa la innabusit aproximativ 10 minute, la foc mic. Cand bucatile de carne capata o culoare aurie, se adauga prazul si se pune apa (atat cat sa nu acopere in totalitate continutul din cratita) si se fierbe la foc iute. Dupa aproximativ 20 minute se aduga maslinele si bulionul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.  Cand este gata se presara patrunjel si se acopera cu capacul pentru a patrunde mirosul de verdeata proaspata in mancare.


Prazul cu masline si carne de pui se serveste cald.

Aceasta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...