Prune uscate cu carne

Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne
  • 500 g prune uscate
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita faina
  • 6 lingurite zahar
  • sare.

Mod de preparare

Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa.   Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare si un sos de zahar ars, ca la morcovii cu carne. Se dau la cuptor, adaugand 1 — 2 lingurite de zahar (sau mai mult, dupa gust), daca sosul nu este destul de dulce.


Prunele uscate cu carne se servesc calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...