Pui asiatic

Se taie piepturile de pui in 2 si se pun intr un vas. Se curata usturoiul si ghimbirul si se piseaza, se curata ceapa verde, se spala si se taie in r

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepturi de pui dezosate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 radacina de ghimbir
  • 2 fire de ceapa verde
  • 180 ml vin alb
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lungura ulei
  • 1 lingura amidon alimentar

Mod de preparare

Se taie piepturile de pui in 2 si se pun intr un vas. Se curata usturoiul si ghimbirul si se piseaza, se curata ceapa verde, se spala si se taie in rondele subtiri, impreuna cu partea verde, frageda. Jumatate si adauga peste pui. Se amesteca vinul sau supa de pui cu sucul de lamaie si sosul de soia si se toarna peste pui. se lasa carnea la frigider, acoperita timp de 30 de minute, timp in carese intoarce de cateva ori in marinata. Se scoate carnea din marinata se scurge bine, apoi se prajeste bine in ulei, timp de aproximativ 3 minute. Se toarna deasupra marinata, se acopera si se fierbe la foc mic, aproximativ 15 minute. Se scoate si se taie oblic in felii groase. Se dizolva amidoul alimentar in 2 linguri de apa rece si se amesteca cu zeama lasata. Se adauga ceapa verde pastrata, se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa sosul, spoi se pune o lingura peste carne.


Se aseaza in farfurii preincalzite si se mentine calda.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...