Pui cu bame si vin alb

Pentru pui cu bame si vin alb spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg de bame
  • o ceapa
  • 50 g de unt
  • 5-6 rosii
  • 3 linguri de vin alb
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 pui mare
  • ulei
  • bors sau otet

Mod de preparare

Pentru pui cu bame si vin alb spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet. Lasati-le 10-15 minute, apoi limpeziti-le cu multa apa rece. Taiati carnea de pui in bucati potrivite, puneti-o in cratita cu ulei, acoperiti si lasati pe foc mic pana se rumeneste frumos. Puneti atita apa cit sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba la foc domol. Cand carnea este aproape fiarta, puneti bamele, patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si continuati fierberea la cuptor pana cand sosul scade potrivit.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca