Pui cu conopida si smantana

Pentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 conopide mijlocii
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru puiul cu conopida si smantana se  prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, pentru a nu se sfarama. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2 — 3 linguri de zeama de la conopida. Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de lamaie.


Puiul cu conopida si smantana se serveste cald.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogoșari întregi murați

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...

Gogoșari întregi murați
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii