Pui cu conopida si vin alb

Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge cu un pahar de apa. Se a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mijlociu
  • 1 conopida mijlocie
  • 1/2 lingurita faina
  • 2-3 linguri vin alb sau 1 lingura zeama de lamiie
  • 1 pahar apa
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge cu un pahar de apa. Se adauga vinul, sarea si piperul. Conopida, spalata si desfacuta in buchetele, se prajeste usor cu o lingura de unt si se pune peste bucatile de pui. Se lasa sa fiarba incet, acoperita, pina scade bine.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...