Pui cu dovlecei rasi

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 ml zeama concentrata de carne de pasare
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana subtire
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja.

2. Dai dovleceii pe razatoarea mare.

3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte.

5. In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute.

6. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute.

7. Razuiesti cu o spatala fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit.

8. Adaugi smantana si dai focul mai mic.

9. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capa, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul.
Pofta buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu leurda

Pogacele cu leurda
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea