Pui cu dovlecei rasi

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 ml zeama concentrata de carne de pasare
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana subtire
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja.

2. Dai dovleceii pe razatoarea mare.

3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte.

5. In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute.

6. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute.

7. Razuiesti cu o spatala fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit.

8. Adaugi smantana si dai focul mai mic.

9. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capa, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul.
Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...