Pui cu lamaie, usturoi si masline

Pui cu lamaie, usturoi si masline este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti foarte usor pregati. Va trebuie 1 pui maricel si 4 lamai.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui maricel
  • 4 lamai
  • 8-10 catei de usturoi
  • 5 crengute rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de masline
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana supa de pui
  • cartofi
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Pui cu lamaie, usturoi si masline este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti foarte usor pregati. Taiem prima data o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline.
Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in felii, le punem peste pui si cartofi, apoi punem 2 crengute de rozmarin peste pui, iar frunzele de peal treilea fir le presaram peste cartofi.

Punem supa de pui si uleiul de masline, saram, acoperim cu o folie de staniol si coacem puiul la 200°C cam o ora si 15 de minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca, pentru aproximativ inca 15 minute . La sfarsit avem un pui fraged, care se topeste in gura, dar mai ales delicios!


Puiul cu lamaie, usturoi si masline il servim imediat, cu cartofi, peste care putem pune sosul din tava. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca