Pui cu Legume (salata)

Taiati puiul bucatele cam de marimea unei imbucaturi. Intr-o tigaie puneti un pic de ulei (eu folosesc un wok - tigaie chinezeasca - care e ca o semi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui intregi dezosati
  • 2 linguri Dark Soy Sos [sos de soia brun] (sau daca nu gasiti dark [brun] cam 4 linguri de sos soia normal)
  • lapte
  • oregano
  • delikat
  • 2 pungi legume asortate inghetate cam de 450 g (eu am folosit amestec de mazare cu morcovi cu porumb
  • fasole si porumb - cu cat mai multe cu cat mai bine)
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Taiati puiul bucatele cam de marimea unei imbucaturi.

Intr-o tigaie puneti un pic de ulei (eu folosesc un wok - tigaie chinezeasca - care e ca o semi sfera turtita un pic pe fund - e excelenta ca poti praji in ea cu foarte putin ulei) si incingeti uleiul bine.

Prajiti puiul pana devine auriu (cu cat e mai incins uleiul cu atat se sigileaza mai bine carnea de pui si nu se usuca).

Adaugati sosul soya, oregano si delikat. Amestecati pana se acopera tot puiul cu sos.

Adaugati lapte cat sa acopere puiul. Lasati la foc mijlociu, amestecand din cand in cand, pana scade sosul cam la 1/4.

Puneti puiul cu sos intr-un castron. In aceasi tigaie mai adaugati un pic de ulei si prajiti legumele pana nu mai sunt crude, dar totusi mai sunt un pic crocante.

Adaugati untul si zaharul.

Amestecati.

Mai lasat 5 min la foc si apoi puneti legumele peste pui si amestecati.
Pofta buna!

Reteta Pui cu Legume (salata) este propusa de Anne

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...