Pui cu legume si curry

Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, put

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa zdravana
  • Cativa catei de usturoi
  • ½ zeama lamaie
  • 1 morcov
  • 3 ardei copti
  • Ulei de masline
  • 1/3 pachet unt
  • Boia dulce
  • oregano
  • vegeta
  • Curry
  • 1 mana de masline naturale
  • Piper alb
  • Cateva boabe piper rosu

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, putin ulei de masline si orice condimente mai doriti) iar apoi se baga la frigider pentru cateva ore.Ciupercile spalate se taie julien iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se incinge o tigaie, se adauga untul si putin ulei de masline. Calim ciupercile bine si coacem ardeii capia. Dupa ce am dat deoparte ciupercile calim separat ceapa si usturoiul dupa care adaugam carnea, morcovul, ciupercile si dupa ce am calit bine adaugam sucul de rosii. Presaram cu sare ardeii si ii acoperim cu un prosop pana la racire dupa care ii curatam de coaja. Punem ciupercile in mancarica, taiem ardeii julien si ii adaugam si pe ei. Mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si condimente si adaugam zeama de lamaie. Ciupercile lasa destula apa dar daca mai doriti puteti adauga suplimentar niste supa de carne. Punem mancarea intr-un vas special pentru cuptor sau repartizam in cateva mai mici, acoperim cu capac si dam la cuptor sa scada bine. Dureaza ceva mai mult la cuptor dar merita asteptarea.


Se serveste direct din castroane. Este o mancarica foarte gustoasa si daca inlaturati din condimente e potrivita si pentru cei mici. Aceste oale de lut poroase sau smaltuite sunt nemaipomenite pentru fripturi, sarmale, ardei umpluti, ghiveci si orice altceva faceti la cuptor sau pe plita. Nu prea am rabdare sa le folosesc pe cele care merg la flacara asa ca tot ce prepar bag la cuptor.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos