Am fiert legumele la abur (mai putin maslinele…). Pieptul de pui l-am rumenit in 1lingurita de ulei de masline amestecata cu 1 lingurita de unt.
Am fiert legumele la abur (mai putin maslinele…).
Pieptul de pui l-am rumenit in 1lingurita de ulei de masline amestecata cu 1 lingurita de unt.
Intre timp am facut si un sos din smantana si 200 ml zeama colectata din steamer, in care am adaugat amidonul diluat cu putina apa rece. Adaugam sare si piper dupa gust.
Sosul se poate face si din lapte in loc de smantana, sau chiar kefir.
Dupa preferintele fiecaruia…. evident, se poate pune si smantana grasa, nediluata.
La fel cum legumele pot fi sotate in unt, nu fierte.
Am pus in tava legumele (mai putin morcovii), carnea si maslinele.
Am turnat sosul deasupra.
Si am lasat-o in cuptor 20 min la 200 grade C.
Pofta buna!
Reteta Pui cu legume si sos de smantana- la cuptor a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alta reteta cu carne de pui gasiti aici: Pulpe de pui in sos picant
Banala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura