Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Puiul cu mazare si morcovi in sos de smantana este o mancare delicioasa, usor de pregatit, perfecta pentru o masa echilibrata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta lui Olivier
  • 2 piepti de pui
  • 1 conserva de amestec de mazare si morcovi (500 g)
  • 200 g smantana
  • 1 cub de zahar (1 lingurita de zahar)
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti puiul la prajit in unt. Trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs pentru ca untul va fi folosit la sos.

Conserva de morcovi si mazarea puneti-o la incalzit intr-o alta cratita. Adaugati putin unt (15 g) si un cub de zahar (sau o lingurita de zahar).

Retrageti cratita de pe foc cand mazarea este fiarta sau amestecul este destul de fierbinte. Strecurati legumele.

In momentul in care puiul este gata, scoateti-i pe o farfurie si separat, intr-o cana, puneti untul ramas. Puneti la incalzit smantana si adaugati untul din cana. Amestecati timp de 2-3 minute. Sosul este gata.

Reteta Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro


Serviti puiul si legumele acoperite cu sos. Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec economic cu mere

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Deyu. 

Desert chec economic cu mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii