Pulpele se sareaza. Merele se feliaza iar nuca se taie la cutit. Intr-o tigaie feliile de mere se prajesc in unt. Pulpele se pun intr-o tava cu putina
Pulpele se sareaza. Merele se feliaza iar nuca se taie la cutit. Intr-o tigaie feliile de mere se prajesc in unt. Pulpele se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins la 180 C pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc. In untul din tigaie se paseaza 1/4 din cantitatea de mere, se adauga nuca, scortisoara si se tine pe foc pana cand sosul devine translucid.
Preparatul se serveste pe platou sau farfurie, cu sosul de mere deasupra si decor din felii de mere.
Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura