Pui cu migdale

Crevetele se fierb si se decorticheaza. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Pieptul de pui si fileul de porc se spala, se usuca pe pros

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • crevete 0.750 kg
  • piept de pui 0.750 kg
  • file de porc 0.350 kg
  • jambon 0.200 kg
  • muguri de bambus 0.250 kg
  • ciuperci conserva 0.250 kg
  • migdale 0.150 kg
  • sos de soia 0.200 l
  • maizena 0.150 kg
  • sos de stridii 0.150 kg
  • ceapa verde 0.300 kg
  • ulei de susan 0.050 l
  • ulei 0.100 l
  • sare 0.030 kg

Mod de preparare

Crevetele se fierb si se decorticheaza. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Pieptul de pui si fileul de porc se spala, se usuca pe prosop curat si se taie bucati mici. Jambonul se taie fasii. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se clatesc cu apa rece si se taie lamele. Migdalele se prajesc fara ulei. Sosul de soia se amesteca cu maizena, sos de stridii, ulei de susan si ceapa verde. Se adauga crevetele si pieptul de pui si se lasa la macerat 10 minute. Bucatile de file de porc se frig. Intr-o cratita cu ulei se soteaza puiul si crevetele, la foc moderat, 3 minute. Se adauga fileul de porc, jambonul, ciupercile, mugurii de bambus, sare. La servire se presara migdale prajite.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...