Pui cu portocale

Pui cu portocale este o reteta de pui la cuptor cu aroma proaspata de portocale, o friptura delicioasa si o mancare gustoasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui pt. gatit (fara piepit
  • gat si gheare)
  • -1 lamaie
  • - 2 portocale
  • -miere
  • -condimente chinezesti 5 arome (anason
  • coriandru
  • cuisoare
  • nucsoara
  • scortisoara)
  • - 1 foaie de dafin
  • -sare
  • piper
  • -menta
  • rozmarin (eu am pus pudra)
  • - putin ulei de masline
  • -alte 2-3 felii de portocala
  • -2 linguri amidon

Mod de preparare

In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.
Dupa scurgerea acestui interval de timp, se scoate puiul din frigider si se aseaza in tava, pe pat de portocale (realizat din feliile obtinute de la a doua portocala), impreuna cu marinata. Se da la cuptor (200 grade pt. 40 min.). Din timp in timp se unge puiul cu zeama din tava. Dupa ce au trecut cele 40 min, se unge puiul cu putina miere dizolvata in apa (sau bere), si se da din nou la cuptor pt. cca 5-7 min, la 250 grade. In acest fel, pielea se rumeneste frumos si devine crocanta, iar carnea ramane suculenta si aromata.
Se scoate puiul din cuptor si se transfera pe o tava, sa se odihneasca. Se acopera cu un capac bombat, pt. a-si pastra aromele. Zeama ramasa de la coacere se scurge si strecoara, se fierbe pana scade la jumatate. Se adauga 2-3 felii de portocala si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori. Deja portocalele si-au lasat aroma si se scot, pastrandu-se pt. decor. Se desface amidonul in putina apa si se adauga la sosul de pe foc, se amesteca pana la ingrosare. Atentie sa nu se formeze cocoloase! Sosul este gata de servit, nu inainte de a potrivi de gust (eu am mai simtit nevoia sa-i mai adaug 2 lingurite de miere, pt. a obtine acel sos dulce-acrisor specific asiatic). Se decoreaza cu frunzulite de menta.

Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


Puiul cu portocale se serveste cald, cu felii de portocale si sos si garnitura de orez.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii