Pui cu prune uscate

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 500 gr prune uscate sau afumate
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in ulei incins. Carnea prajita se scoate pe o farfurie.

Prunele se spala in apa rece, apoi se lasa in alta apa o ora, timp necesar sa piarda mirosul de fum. Se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere si se fierb la foc potrivit o ora. Se scoate o pruna pe o farfurie, se apasa usor si daca ea plesneste inseamna ca prunele sunt fierte. Atunci se adauga carnea impreuna cu uleiul in care s-a prajit. Se sareaza mancarea usor si se continua fierberea inca un sfert de ora. Se indulceste apoi cu o lingura de zahar caramelizat.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Galuste cu prune

Prajitura cu prune

Zacusca cu ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...