Pui cu smantana si cartofi

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cascaval si ceapa rosie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr piept de pui
  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • 50 gr unt
  • 100 gr cascaval
  • 1-2 fire cimbrisor
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 lingurite otet

Mod de preparare

Pui cu smantana si cartofi se prepara asa: cartofii se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Se scot apoi din apa, se lasa la racit si se curata. Pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cu apa, sare ci cimbru. Se lasa la foc mic, pana capata o crusta, apoi se pune capacul deasupra. Se rade cascavalul, se amesteca impreuna cu smantana, iar cartofii se taie felii mari si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se intercaleaza pieptul cu cartofii, se acopera cu crema de smantana cu cascaval, se condimenteaza cu frunzulite de cimbru si se introduce la cuptor, la rumenit.


Mancarea se serveste cu salata de ceapa rosie.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Iahnie de fasole

Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...