Pui cu sos de rosii

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in ulei incins. Cand este ga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg de rosii
  • sare
  • usturoi
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in ulei incins. Cand este gata, se sareaza putin, se acopera cu un sos gros de rosii, sarat si indulcit dupa gust si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se taie marunt cativa catei de usturoi si se pun in sos impreuna cu frunze intregi de tarhon, spalate bine si cateva boabe de piper. Se mai fierbe mancarea un sfert de ora, apoi se ia vasul de pe foc si se serveste puiul impreuna cu maruntaiele prajite separat.
Se serveste cu garnitura din piure de cartofi.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Zacusca de ciuperci

Mancare de mazare cu sos de rosii

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu mere

Rulouri cu mere
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise