Pui cu sos de rosii

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in ulei incins. Cand este ga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg de rosii
  • sare
  • usturoi
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in ulei incins. Cand este gata, se sareaza putin, se acopera cu un sos gros de rosii, sarat si indulcit dupa gust si se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Se taie marunt cativa catei de usturoi si se pun in sos impreuna cu frunze intregi de tarhon, spalate bine si cateva boabe de piper. Se mai fierbe mancarea un sfert de ora, apoi se ia vasul de pe foc si se serveste puiul impreuna cu maruntaiele prajite separat.
Se serveste cu garnitura din piure de cartofi.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Zacusca de ciuperci

Mancare de mazare cu sos de rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca