Pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau

Pentru pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pui potriviti
  • 150 g de unt
  • 4 rosii mari
  • o capatina de usturoi
  • sare
  • piper
  • ½ l de vin alb

Mod de preparare

Pentru pui cu sos de vin alb si usturoi ca la Buzau se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1 pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batind bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...