Pui cu usturoi

O reteta delicioasa si usor de preparat o constituie puiul cu usturoi. Aceasta mancare cu pui are ca principale ingrediente puiul, usturoiul si untura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 lingura untura
  • sare
  • putin usturoi.

Mod de preparare

Puiul sarat se pune  intr-o cratita mai mare, in care s-a topit untura in prealabil. Se prajeste pe toate partile, dupa care se adauga 4-5 linguri de apa sau zeama de carne. Se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic. Din cand in cand se intoarce puiul si, daca scade zeama, se mai adauga cateo lingura, doua de apa. La sfarsit se poate pune putin usturoi zdrobit.


Se serveste cu cartofi prajiti si salata verde sau de castraveti.

Alte retete cu pui:

Drob de pui

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...