Pui ia cuptor cu sos dulce-acrisor

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 2 kg
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de patrunjel proaspat
  • tocat mare
  • 4 bucati de marimea unui deget dintr-un rizom proaspat de ghimbir
  • rase cu tot cu coaja
  • 2 ardei grasi rosii
  • taiati in jumatate
  • fara seminte
  • 2 ardei grasi galbeni
  • taiati in jumatate
  • fara seminte
  • 4 cepe rosii
  • decojite
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • rupti in jumatate
  • 1 ananas copt
  • decojit
  • taiat in patru si apoi tocat mare
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • zdrobite
  • ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190°C (treapta 5 la cel pe gaz). Asezonati abundent puiul in intenor si la exterior si umpleti cavitatea pasarii cu amestecul de patrunjel si ghimbir. Taiati ardeii si ceapa rosie in sferturi si puneti-le pe toate intr-un vas tip caserola. Adaugati ardeii iuti, ananasul si semintele zdrobite de fenicul. Stropiti cu 3 linguri mari de ulei de masline, presarati sare si piper si amestecati bine compozita din vas. Puneti puiul peste amestecul respectiv, ungeti-l cu putin ulei si coaceti-l timp de 1 ora, la nivelul din mijloc al cuptorului preincalzit. Puiul e gata cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Dupa ce s-a copt, scurgeti bine puiul de zeama. Scoateti-I apoi pe un platou impreuna cu jumatate din legume si ananas, apoi lasati-l 5 minute sa se raceasca, timp in care pregatiti sosul. Cu robotul de bucatarie, mixati restul de legume si ananas din vas impreuna cu zaharul si otetul balsamic si adaugati putina sare, daca e nevoie. Mixati prelung, ca sa obtineti un sos cat mai omogen — adaugati putina apa clocotita, daca e necesar sa-l subtiati. Pentru a face sosul si mai fin, puteti sa-l treceti prin sita mare, dar eu nu procedez asa. Asezonati sosul dupa gust.
Sincer sa fiu, nu ma pot gandi la un mod mai bun de a servi puiul, decat cu niste fidea rumenita rapid sau cu orez fiert ori gatit la abur. Asezati puiul si legumele in mijlocul mesei si infruptati-va.

Alte retete recomandate:

Pulpe de pui la cuptor

Friptura de vita la cuptor

Tocanita taraneasca de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Intreaga blogosfera culinara comenteza indelung daca reteta originala de spaghete carbonara contine sau nu smantana. Nu vreau...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca