Pui la cuptor cu miere de albine

Se pune puiul intr-un vas iena. Se pun intr-un vas separat sucul de lamaie. Coaja de lamaie, uleiul de masline, 1/4 ceasca miere si sarea, la care s

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 jumatati de piept de pui curatate de oase si de piele
  • 1/2 ceasca suc de lamaie (sucul de la o lamaie)
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • razuita marunt
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1/4 ceasca
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • 6 cesti mari de usturoi taiate marunt
  • 6 cepe verzi taiate marunt
  • 1/2 ceasca migdale taiate marunt
  • frunze de salata
  • felii de portocale
  • 1 ciorchine de struguri rosii
  • fara seminte

Mod de preparare

Se pune puiul intr-un vas iena. Se pun intr-un vas separat sucul de lamaie. Coaja de lamaie, uleiul de masline, 1/4 ceasca miere si sarea, la care se adauga ceapa si usturoiul; se pastreaza 1/4 din acest sos si se toarna restul peste pui. Se acopera vasul si se lasa la rece în frigider 1 ora si 30 de minute. Se stoarce apoi zeama de pe pui si se pune într-o tavã care nu a fost unsa cu ulei sau untura.

Intr-un vas mic se amestecã 1/4 din sosul ramas cu 3 linguri de miere de albine. Se toarna aceasta compozitie peste pui. Se baga la cuptor timp de 20 de minute la o temperatura potrivita

Se presara apoi migdale peste pui si dati din nou la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand furculita patrunde in pui cu usurinta.

Cand este gata se pun pe un platou frunzele de salata si peste ele piepturile de pui. Se garnisesc cu feli de portocale si struguri.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

Era prea lung titlul sa adaug si sosurile, asa ca am scris diverse, dar de fapt am preparat doua. Fiecare a servit cu sosul...

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca