Pui la cuptor cu miere de albine

Se pune puiul intr-un vas iena. Se pun intr-un vas separat sucul de lamaie. Coaja de lamaie, uleiul de masline, 1/4 ceasca miere si sarea, la care s

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 jumatati de piept de pui curatate de oase si de piele
  • 1/2 ceasca suc de lamaie (sucul de la o lamaie)
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • razuita marunt
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1/4 ceasca
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita sare
  • 6 cesti mari de usturoi taiate marunt
  • 6 cepe verzi taiate marunt
  • 1/2 ceasca migdale taiate marunt
  • frunze de salata
  • felii de portocale
  • 1 ciorchine de struguri rosii
  • fara seminte

Mod de preparare

Se pune puiul intr-un vas iena. Se pun intr-un vas separat sucul de lamaie. Coaja de lamaie, uleiul de masline, 1/4 ceasca miere si sarea, la care se adauga ceapa si usturoiul; se pastreaza 1/4 din acest sos si se toarna restul peste pui. Se acopera vasul si se lasa la rece în frigider 1 ora si 30 de minute. Se stoarce apoi zeama de pe pui si se pune într-o tavã care nu a fost unsa cu ulei sau untura.

Intr-un vas mic se amestecã 1/4 din sosul ramas cu 3 linguri de miere de albine. Se toarna aceasta compozitie peste pui. Se baga la cuptor timp de 20 de minute la o temperatura potrivita

Se presara apoi migdale peste pui si dati din nou la cuptor pentru 15 minute, sau pana cand furculita patrunde in pui cu usurinta.

Cand este gata se pun pe un platou frunzele de salata si peste ele piepturile de pui. Se garnisesc cu feli de portocale si struguri.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...