Pui sote cu galuste

Pentru pui sote cu galuste carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • unt - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • smantana - 150 g
  • faina - 225 g
  • oua - 2 bucati
  • ulei - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru pui sote cu galuste carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de pui se inabusa in unt si 50 ml apa si se scot separat. in grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga 75 g faina dizolvata in 100 ml apa rece, 75 g smantana, sare si se fierbe. Sosul format se toarna peste bucatile de pui, se adauga cantitatea de apa necesara fierberii, cubul MAGGI si se fierb 8 minute. Galustele se prepara astfel: uleiul se fierbe in 125 ml apa; se adauga faina in bloc. Compozitia se raceste putin, se adauga ouale unul cate unul, jumatate din legatura de patrunjel si sare. Se portioneaza cu lingurita galuste, care se fierb 3-4 minute in apa clocotita cu sare. Acestea se adauga la sosul cu carne impreuna cu restul de smantana si se fierb inca 5 minute.

Puiul sote cu galuste se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o...

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca